ACTIVITEITEN IN DE STAD

Zin om de stad op een andere manier te verkennen? JES organiseert verschillende activiteiten in de stad. Centraal daarbij is de beleving van de stad in al haar facetten. Laat je onderdompelen en maak kennis met de parel die zich niet gemakkelijk laat ontdekken.

zapstad 1000

Tijdens dit stadsspel voor kinderen tussen 8 en 12 jaar gidsen deelnemers zichzelf, gewapend met een opdrachtenboekje en een kaart van Brussel, van de ene naar de andere opdracht. Verdeeld in kleinere groepen, ontdek je spelenderwijs het centrum van Brussel. De speltijd is aan te passen naargelang jullie programma. Wie op het einde van de rit de meeste punten behaalt, wint het spel!

BXL Heroes

Tijdens dit stadsspel voor jongeren vanaf 12 jaar, moeten de deelnemers met behulp van een smartphone verschillende opdrachten tot een goed einde brengen . In kleine groepjes gaan ze in interactie met de stad en haar bewoners. De speltijd is aan te passen naar gelang jullie programma.

stadstrophy

Gebouwen beklimmen, groepsopdrachten, spannende wedstrijdjes, trappen afdalen per fiets… Op de mountainbike wordt de stad één groot speelterrein. We gaan op alternatieve stadsverkenning langs onbekende plekjes in Brussel. Durf jij de uitdaging aan? Een topconditie is niet nodig, zin voor avontuur des te meer!

contrastrijk Brussel

Ontdek Brussel als laboratorium van stedelijke realiteit. Een jonge dynamische stad in al zijn diversiteit en complexiteit, een ruwe bolster met een blanke pit. Aan de hand van good practices zoomen we in op uitdagingen en tendensen. Een kennismaking met de stad in al zijn eigenheid en diversiteit.